Iş yeri kredisi kimlere verilir?

İşyeri kredisine kimler başvurabilir sorusuna yanıt olarak ise, yeni bir iş yeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan tüm ticari işletmelerin işyeri kredisinden yararlanabileceğini söyleyebiliriz. İşyeri kredisi başvuru süreçleri, konut kredisi ile benzerlik göstermektedir.

İş kurmak için kredi nasıl alınır?

Yeni iş kurmak isteyenlere yada kurmuş firmalara KOSGEB belli oranda faizsiz kredi desteği vermektedir. İlk önce KOSGEB başvurusu yapmanız gerekiyor. KOSGEB tarafından sağlanan destekler yetersiz gelirse eğer bankalara başvurarak yeri kredisi alabilirsiniz.

İş kurmak istiyorum nereden destek alabilirim?

En çok bilinen ve tercih edilen girişimci destek seçeneği olan KOSGEB, yani Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, iş kurmak isteyenlere 500 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği sunuyor.

Işyeri açmak için hangi banka kredi veriyor?

Halkbank Sıfır Faizli Esnaf Kredisi. Teb Taksitli Ticari Kredi. ING Kobi Hızlı Kredi. Finansbank İş Yeri Açma Kredisi.

Dükkana kredi çıkar mı?

Satın alacağınız işyerinin ekspertiz değerinin en fazla u'i kadar kredi kullanabilirsiniz. Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Şubelerimizce gerekli görülmesi hâlinde ek teminat istenebilir.

Işyeri almak için hangi kredi?

Bireysel iş yeri kredisi, girişimcilerin ve KOBİ'lerin iş yeri yatırımları için ihtiyaç duydukları finansmanı karşılamak adına verilir. İş yerlerinin yatırım ya da kullanım amaçlı olarak satın alınabilmesi için bankalar tarafından gerçek ya da tüzel kişilere sunulan finansmana iş yeri kredisi adı verilir.

KOSGEB den nasıl kredi çekebilirim?

KOSGEB'e başvurmak ve kredi almak için ilk izleyeceğiniz adım KOSGEB'den onaylı girişimcilik sertifikası almak. Türkiye'nin her yerinden alacağınız bu sertifikaya İŞKUR veya KOSGEB üzerinden talepte bulunmanız gerekiyor. Başvuru sonrası vatandaşlar bir belge ile eğitim merkezine yönlendiriliyor.